Menu
Een markante familiegeschiedenis
Gastvrijheid en ontmoeting liggen aan de basis van B&B Tspijker.

Het Tspijker is een kopie van een oude graansopslagplaats uit Diepenbeek en heet ‘spijker’ of ‘spieker’. Het graan werd boven opgeslagen ver weg van alle ongedierte en beneden was er een zeer bescheiden woonst. Een graanschuur uit Bokrijk stond model voor de B&B.

Ontdek Tspijker

Bea, een rasechte bakkersdochter, houdt van mensen en wil haar gasten graag laten genieten. Gastvrijheid loopt als een rode draad doorheen haar familiegeschiedenis. Haar grootvader, Jan was de eerste bakker van het landelijke dorpje Bel. Hij stichtte de bakkerij in 1935. Hij overleed op jonge leeftijd, de oudste zoon Carolus (Karel) nam op 12 jarige leeftijd de bakkerij noodgedwongen over.

Jan is een telg uit het gezin Hooyberghs-Molenberghs, ook zijn verhaal neemt aanvang in Bel. In 1885 werd Peter Molenberghs er geboren. Peter was de zoon van de molenaar van de Volmolen, met de naam Carolus (Karel). Toen Jan, de achterachterkleinzoon van Karel zijn roots opzocht in Bel, ontmoette hij er de liefde van zijn leven.

De nazaat van de molenaar en de bakkersdochter besloten om op wandelafstand van de bakkerij en de plaats waar de volmolen stond hun verhalen te bundelen en te delen met anderen. Het Tspijker werd in 2003 boven de doopvont gehouden.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!